Стежками героїв України мандрують нащадки

Стежками героїв України мандрують нащадки

З 07 по 11 липня на території Рівненської області проходила Всеукраїнська історично-просвітницька акція «Стежками наших героїв», яка була спрямована на утвердження історичної пам’яті в освітньому середовищі.

Метою даного заходу було проведення краєзнавчо-дослідницьких мандрівок історичними місцями Надслучанщини та впорядкування місць, пов’язаних з історією національно-визвольних змагань українського народу в боротьбі за незалежність в період козаччини, Української народної республіки, УПА та УПА «Поліська січ» на теренах Рівненської області. В часі історико-пошукової роботи учасниками акції було встановлено дві інформаційні таблиці та проведено 5 толок із залученням місцевих жителів по впорядкуванню могил та пам’ятних місць (село Залізниця, село Майдан, село Маринин, село Мочулянка, село Великі Селища та село Губків).

Нашу область представляли активісти національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання з організації та проведення масових заходів серед учнівської молоді та гри “Сокіл” (“Джура”) Іван Роган, вчитель предмету “Захист України”, Володимир Стареправо, керівник гуртка “Джура” КЗ “Мшанецька ЗОШ І-ІІІ ст.” Білецької ТГ Тернопільського району.

Крім історично-пошукової роботи, учасники мали нагоду обмінятися досвідом в царині національно-патріотичного виховання, взявши участь у різних військово-прикладних видах: стрілецькому вишколі, заняттях зі скелелазіння, тактичних змаганнях з пейнтболу та спортивному орієнтуванні.

Родзинкою даної акції стала водна краєзнавча подорож на катамаранах річкою Случ. Наповнені таборові дні завершувалися вечірніми ватрами, під час яких учасники мали нагоду поспівати відомі повстанські, стрілецькі та козацькі пісні та вивчити малознані, які присвячені окремим повстанцям.

Учасники акції висловлюють слова подяки організаторам та партнерам за проведений захід

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *